Välkommen till Murklans förskola en del av Kungsängsskolan. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.

måndag 13 november 2017

Barnkonventionens dag

Hejsan. Idag har vi startat en ny vecka på blåbäret. Denna vecka kommer vi som vanligt att leka, busa och lära oss nya saker men vi kommer även att fokusera en del på barnkoneventionens dag som firas nu på söndag den 19/11. Barnkonventionen är bestämmelser om barns rättigheter som FN och rädda barnen har tagit fram och som alla länder i världen måste följa. 

Denna dag kommer att uppmärksammas på holmentorget vid värmekyrkan där 1000-tals lyktor i olika färger kommer stå uppställda med tända ljus. Alla förskolor i Norrköping har därför fått i uppgift att måla lyktor (burkar) i olika färger som sedan ska ställas upp på torget. Vi började med detta förra veckan och kommer att fortsätta med det denna vecka så att alla barnen får möjlighet att måla på lyktorna. Här är några bilder som visar detta : 


Om man vill vara med och fira denna dag så är det alltså söndag den 19/11 kl 16.00 på holmentorget vid värmekyrkan. Det kommer även att bjudas på musik då Norrköpings symfoniorkester kommer att sjunga och spela tillsammans med barnen. Det blir häftigt, här är en bild hur det såg ut med alla ljusen och lyktorna förra året :

Ha en bra vecka/ hälsningar från blåbäret 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar